Wereldstage bij topchoreograaf

Dansstudente Nina van der Zouwen ontving dinsdag 7 februari op het Creative College in Utrecht de Wereldse topstagebeurs van ROC Midden Nederland. Nina gaat met deze beurs op stage bij de bekende choreograaf Juan Onofri Barbato in Buenos Aires. Daar loopt ze met hem mee tijdens zijn dagelijkse werk. Zij gaat ook voorstellingen bekijken en meemaken. Verder gaat zij leren hoe Juan tot zijn werk komt en ontmoet zij andere makers en dansers. 

Nina: 'Deze stage betekent voor mij dat ik nu richting het einde van mijn opleiding op een veel intiemere en intensievere manier het werkveld ga ontdekken. Het is de uitdaging die ik zocht nu ik het grootste deel van mijn opleiding al heb afgerond. Het wordt vast en zeker een mooie samenwerking. Ik zal ook veel leren op gebied van de cultuur.'

Nina is student bij De Dansopleiding van het Creative College. Zij heeft haar eigen dansgezelschap 'NEVA' opgericht en timmert daarmee al flink aan de weg. Zo presenteert zij in maart met haar dansgezelschap haar eerste dansvoorstelling tijdens het Café Theaterfestival in Utrecht.

Nina: 'De Dansopleiding heeft mij geholpen om mijzelf te vinden. Door de praktijkgerichtheid van de opleiding kan ik focussen op mijn eigen ontwikkeling. De docenten hebben mij erg geholpen met het doel dat ik heb om nu al met deze topstage te mogen starten i.p.v. na mijn studie. Ik heb geleerd meer assertiviteit te tonen, meer te doen en lef te hebben. Mijn verlegenheid heb ik achter me gelaten en daar val ik niet meer in terug.'

Het Excellentieprogramma Wereldse topstages van ROC Midden Nederland heeft tot doel om (maximaal 15) studenten de mogelijkheid te geven een stage buiten Europa te lopen. Een bijzondere stage bij een leidend bedrijf of een organisatie in het vakgebied van de student, of een stage in uitzonderlijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld in een ontwikkelingsland. Ook nu al vinden dit soort stages incidenteel plaats en vinden enkele studenten een stageplaats bij een bijzonder bedrijf of organisatie. Bij deze enkelingen is het een kwestie van doorzettingsvermogen, geluk en draagkracht. Dit programma gaat geluk en draagkracht vervangen door coaching en financiële ondersteuning.

Beluister hieronder het interview met Nina bij FunX