Student Jelle op weg naar ‘The Band 2017’

Je zou hem kunnen kennen van zijn deelname aan Idols, maar dit keer doet Jelle de Boon (19), student aan de Nederlandse Pop Academie, mee aan het programma 'The Band 2017'. Na wat wikken en wegen besloot hij om toch auditie te gaan doen. Het programma was vrijdagavond 10 maart om 20:30 uur te zien op VTM en Fox. En Jelle is door!

Het programma is vooral in België bekend, maar zoekt nu in zowel Vlaanderen als Nederland naar vier mannen die ieder een eigen stijl hebben en daarmee samen een Nederlandstalige popband willen vormen. Marco Borsato-fan Jelle gaf zichzelf niet op, maar werd door het programma benaderd. 'Ze hadden me op YouTube gevonden en belden me op of ik mee wilde doen', vertelt Jelle. Hier moest hij even over nadenken, maar hij kwam er al snel achter dat het concept hem aansprak. 'Ze zoeken iemand die zichzelf is en daarnaast authentiek. Verder is het heel persoonlijk en dat is wel wat ik zoek', vertelt hij.

In november deed Jelle al auditie, maar deze aflevering wordt pas vrijdag 10 maart uitgezonden. Hij mag dan ook nog niet vertellen of hij door is, dat wordt vrijdag duidelijk. 'Ik moet het nog één week stilhouden en dan weten we het. Ik vond mijn auditie in ieder geval wel spannend. Ik heb hard gewerkt aan mijn optreden van 'Je hoeft niet naar huis vannacht', maar op het podium moet je jezelf dan maar zien te bewijzen. Aan de andere kant ging ik er ook weer vrij blanco in, want ik wilde er echt van gaan genieten. '

Aan ervaring zal het Jelle in ieder geval niet ontbreken. Naast Idols is hij op de Nederlandse Pop Academie onderdeel van een popbandje en doet hij allerlei optredens in de omgeving. 'Mijn droom is muziek maken en dit uitbrengen. Ik vind alleen al het communiceren op het podium, of het nu met de band of solo is, geweldig. Hopelijk ga ik ver komen, maar voor nu is het afwachten', aldus Jelle.

Meer informatie via: www.facebook.nl/jelledeboonmusic en The Band 2017.