Event Manager - bol

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als event manager?

Organiseren zit in jouw bloed. Of jij nu meewerkt aan een groot festival of een (zakelijk) publieksevenement, de catering regelt bij een congres of een bruiloft organiseert als weddingplanner. Jij zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Is deze opleiding iets voor mij?

Tijdens de opleiding Event Manager leg je een stevige basis voor een carrière in de event business. Je leert en werkt in een dynamische omgeving waarin samenwerken en goede communicatie belangrijk is.

Evenementen organiseren is iets voor jou als je goed dingen kunt regelen en van aanpakken weet. Daarnaast ben je creatief, ondernemend, gastvrij en flexibel.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25749 Medewerker Evenementenorganisatie

Wat leer je op de mbo-opleiding Event Manager?

Wij bieden de opleiding Event Manager aan op twee colleges: het Creative College in Utrecht en het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Op beide opleidingen word je opgeleid tot event manager, maar er zijn kleine verschillen.  

Op het Creative College draait het om het organiseren van festivals en publieksevenementen als Central Park of het Bevrijdingsfestival. Jij snapt dat daar veel bij komt kijken: artiesten, licht, geluid, tickets, enzovoorts. Op het Horeca & Toerisme College richt je je op food & beverage, hospitality en zakelijke events. Denk aan een congres in de Jaarbeurs of een foodtruck evenement.

Uiteraard leer je op beide colleges hoe je een event van a tot z organiseert. Je leert hoe je een goed programma maakt, een helder draaiboek schrijft en hoe je samenwerkt met je team. Maar ook hoe je concepten ontwikkelt, projecten managet en de financiering regelt. Je leert plattegronden tekenen en je krijgt les op het gebied van veiligheidsregels op evenementen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

In de praktijk leer je het meest. Dus werk je veel aan echte opdrachten, die binnenkomen via Eventory, het evenementenbureau van ROC Midden Nederland. 

Lesonderdelen:

 • Conceptontwikkeling
 • Marketing, communicatie, ondernemen & sales
 • Duurzaamheid
 • Hospitality
 • Projectmanagement
 • Financiering & sponsoring

Daarnaast krijg je les in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, economie en loopbaan & burgerschap.

Dit ga je leren

Organiseren

Samenwerken

Plannen

Leiding geven

Stage of werkend leren

Je leert veel tijdens de lessen op school wat je toepast tijdens je stage. Je loopt stage bij bijvoorbeeld een evenementenbureau, een groot event, een zalen- en congrescentrum of bij ons interne leerbedrijf Eventory.

Na je stage ben je klaar om te gaan werken of om door te studeren. Omdat je in de evenementensector gaat werken is dit vaak buiten kantoortijden, dus ook vaak 's avonds en in het weekend. 

Na je opleiding

Na 3 jaar studeer je af als event manager en kun je aan de slag bij een evenementen- of artiestenbureau, bij een evenementenlocatie of zelfs als weddingplanner! Jij bent nu een specialist op het gebied van organiseren, promoten en uitvoeren van events. 

Of je studeert verder binnen het mbo of je gaat naar het hbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding: Associate Degree Eventmanager (Hogeschool Utrecht), Vrijetijdsmanagement, Media & Entertainment Management, Facility Management, Hotel & Eventmanagement, Leisure & Event Marketing, Hospitality & Event Management of Attractions & Theme Parks Management.

Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, onder andere door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Leslocaties opleiding Event Manager

De opleiding Event Manager bieden we aan op zowel het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein als op het Creative College in Utrecht. Bezoek de open dag om in gesprek te gaan met docenten en studenten en de verschillende locaties te ontdekken. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: