De Dansopleiding - bol

  • Niveau 4
  • BOL

Hip-Hop Dance & Breaking

Dé Dansopleiding voor eigenzinnige dansers en creatieve makers!

Op het Creative College bruist het van de energie! Hip-Hop vliegt je om de oren. Studenten zijn gedreven en hebben grootse plannen voor hun toekomst. Je ziet de expression, je voelt de vibe en je ademt ook the Culture & Community; dit is de plek waar jouw Hip-Hop hart blij van wordt.

Je bent een fanatieke danser en barst van de creativiteit, ideeën, dromen en energie. Je hebt doorzettingsvermogen en zit vol passie en vuur. Bovendien heb je ook wat te vertellen door middel van je art. Je vindt het fijn om de ruimte te voelen binnen een structuur om jezelf als Hip-Hop kunstenaar te ontwikkelen. In deze structuur ontplooi jij je netwerk en ontvang je alle bouwstenen om je dromen na te jagen. En uiteraard ben jij bereid daar hard voor te werken en verdien jij uiteindelijk je brood door dans!

Creators, Innovators & Visionaires

Op Dé Dansopleiding ben jij aan zet!

Ons uitgangspunt is het onderzoeken van creativiteit. Alles kan en alles mag binnen de gegeven opdrachten. We leren je om je gedachten onder woorden te brengen en om te zetten in te gekke optredens, video’s, lessen of events. Jij begrijpt hoe je nieuwe opdrachten binnenhaalt, hoe je gave content creëert, campagnes maakt, hoe jij je administratie beheert en met het ultieme businessplan in het werkveld start.  Ook is er ruimte voor je ontwikkeling als artiest op deelgebieden, bijvoorbeeld DJ-ing, video-editing, projectleiding en creative directing.

Wij vinden het belangrijk dat onze studenten uitspreken wat hun grootse ambities zijn, zodat we ze daar in kunnen begeleiden en een goed plan maken. Iedereen bewandelt zijn eigen pad en daar hoort ook een eigen aanpak bij. Onze studenten zijn niet mainstream, maar hebben een eigen stijl en stellen hun individualiteit voorop waarbij ze de vrijheid van school te voelen om hun eigenheid te ontwikkelen.

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.449,-

Crebonummer en naam

  • 25652 Danser

Opleiding Breaking

Leaders & Innovators

Wij zijn een hechte opleiding, docenten spreek je aan bij de voornaam en zij weten goed wie jij bent en hoe jij je ontwikkelt. Omdat de docenten in het werkveld actief zijn, kom je ze ook tegen bij battles en events en ze kunnen je vragen voor opdrachten. Zo hebben net afgestudeerden Ruben Tamminga en Gaby Berger een plekje veroverd in Senna Amarnis haar nieuwe theatershow en geeft Naomi Miojo les op de nieuwe school van Daniël Louis in Almere. Na je diploma blijf je in contact door middel van diverse events, kom je kijken bij de eindvoorstelling, binnenschoolse battles en stuur je misschien wel je toekomstige leerlingen door naar de opleiding.

Onze studenten en alumni staan aan de frontlijn en zijn echte leiders binnen the scene. Ze geven richting, zijn vernieuwend en durven crazy ideeën en initiatieven op te zetten. Zo geven onze oud-studenten op de meeste mbo,- en hbo dansinstellingen les en/of zijn zij mentor zoals Jeems & Senna. Ze zetten eigen theatergezelschappen op zoals Amenti van Gil the Grid en MAREA van Nina van der Zouwen.

Of eigen trainingsprogramma’s zoals MyCaviar van Senna Amarnis, Shay’s Programm van Shay Latukolan, Hype & Hope Dojo van Giovani “Dimenson” Vreede  of Patreon – online courses van Kevin “Paradox” Oelen. Organiseren ze grote festivals en/of battles zoals FreeDom City (Raymond “Baba” Ramdihal) en Kulture of Hype & Hope. En  inmiddels doen ze ook Choreography and Movement direction voor grote artiesten zoals Ed Sheeran, Rosalia en Stormzy en vele anderen. Uiteraard winnen ze ook veel battles in binnen- en buitenland!

Young & Becoming professional: hoe de opleiding eruit ziet

Bij ons kun je kiezen uit 2 specialisaties:

  • De opleiding Stand-Up bestaat al meer dan 10 jaar. Je traint dagelijks in Hip-Hop Dance, Locking, House, Popping, Krump  maar ook floorwork en waacking.
  • Als enige opleiding in de wereld hebben we de specialisatie Breaking sinds 2021! We richten ons op de freestyle- en performanceskills van de breaker: als entertainer, in het theater of competitief bij battles.

Ook dansers met een Urban Contemporary achtergrond zijn welkom. Jouw roots liggen in Hip-Hop, maar je hebt ook grote affiniteit met moderne dans of andersom. Je bent creatief, artistiek, en theatraal.

Wij besteden naast alle danslessen veel tijd aan ondernemerschap en het creatieproces. Zo borgen wij unieke performancekwaliteiten. Onze aanpak geeft een veilige en vrije ruimte voor de ontwikkeling van authentieke creativiteit. Je krijgt les in ondernemen, werkveld, conceptontwikkeling en choreografie. Ook volg je de vakken: didactiek, trainingsleer, voeding, compositie en Nederlands, Engels en Rekenen.

Only the best

Ons docententeam bestaat uit de crème de la crème van Nederlandse bodem. Zij zijn actief in het werkveld en zijn de beste in hun stijl. Hier zijn we dan ook bijzonder trots op. Ons docententeam van Stand-up bestaat uit: Senna Amarnis*, Jemuel 'Jeems' Barry*, Kelly Bigirindavyi*, Marc 'Bruizer', Shahin Damka, Luciano Hiwat*,  Giovani 'Dimension' Vreede*, Jowha van der Laak, Jody Geijsendorpher, Lucas Benjamin, Dalton Janssen, Sarita Keilman, Hassani le Couvreur, Andy Huber, Daniël Louis, Leïs Rahangmetan*,  Imaury “Kidlock” dos Santos Moreno, Horta*, Tamara Robledo Oud*, Raymond den Uil, Yordana Roderiguez, Afra Ernst en Argil Randon, Daarnaast krijg je les van gastdocenten als John Agesilas, Lloyd Marengo en volg je internationale workshops van diverse grote namen zoals Physs, Gonzy, Batalla, Beast, Kieran, Lorena V, Frankie J, Franky Deen, Outrage en  Mamson.

Voor Breaking zijn dit: Jur “Jurskee” Bouterse, Raymond den Uijl, Arjuna Vermeulen, Scott Everduin en Tawfiq, Shane, Sjoerd, Jeroen, Menno, Leelou, Ozzi*, Jaïr, Paul, Tyrone

*Zij hebben zelf ook gestudeerd aan deze opleiding!

De mentoren en werkveldbegeleiders:
Stand up jaar 1: Daniël Louis
Stand up jaar 2: Senna Amarnis
Stand up Jaar 3: Andy Huber
Breaking jaar 1, 2, 3: Raymond den Uijl
Werkveldbegeleiding Stand-up: Hassani LeCouvreur
Werkveldbegeleiding Breaking: Jur “Jurskee” Bouterse

Hip-Hop Dance de dansopleiding mbo hip hop dans opleiding

Breaking & Education

Jij bent een die-hard breaker, bekend in en met de scene. Je hebt een ijzeren discipline en mentaliteit en weet wat je wilt gaan doen. Misschien droom je zelfs wel van Undisputed World bboy series, Redbull BC One of Olympisch Goud.

Het begint bij het trainen van je vaardigheden. Als breaker is je lichaam je fundament en je instrument. Je leert nog beter voor jezelf te zorgen, door middel van specifieke trainingsvormen, gezondheid en voeding én blessurepreventie.

Je traint op 3 verschillende manieren het gehele jaar door: krachttraining, doelgerichte training en vrije training. Iedere periode heeft een ander thema, waarop we de manier van trainen aanpassen. Hierbij kun je denken aan competities, events, battles, showcases, theatershows educatie, foundations en community. Verder gaan we bouwen aan je mindset en visie als ondernemer.

In 3 jaar tijd deelt de top van de Nederlandse breakingscene ervaringen en kennis met jou. Vervolgens is het jouw taak om een bijdrage aan de breakingscene te leveren. Welke kansen ontstaan voor jou, of hoe kun je deze creëren? Hoe draag jij je kennis over aan de jongere generatie? Op welke manier draag jij bij aan 'Each one, teach one'? Hoe versterk jij je eigen positie en die van de breaker in Nederland en daarbuiten?

De nieuwe Breaking-opleiding slaat een brug met de Stand-Up opleiding, die al meer dan 10 jaar bestaat. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om de expertise die we de afgelopen jaren hebben opgedaan met betrekking tot de ontwikkeling van veelzijdige dansers en ondernemers, in te zetten voor de Breaking-opleiding. Dé Dansopleiding staat namelijk al sinds jaar en dag bekend om zijn actieve deelname aan the Culture &  Community.

Ben jij die atletische artiest of de artistieke atleet die een nieuw avontuur aandurft? Meld je dan aan voor deze unieke specialisatie in Nederland!

Stage

Het Creative College kent een eigen agency, de Creative Box. Ze werken samen met een groot aantal relevante partners, zoals DOX en het Hip Hop Huis. Zij begeleiden je tijdens je stage. Omdat je in de entertainmentindustrie gaat werken is dit vaak buiten kantoor- en schooltijden, dus ook ’s avonds en in het weekend.

Tijdens je stage ga je battles en events bezoeken, dansles geven, optreden of choreograferen.  Op deze manier ben en blijf je actief in de scene en weet jij je positie te vergroten.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Aanmelden

Let op: deze opleiding heeft een beperkt aantal plekken. Zorg dat je je op tijd aanmeldt zodat je mee kan doen aan de auditie/selectie voor deze opleiding. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1449,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Na je opleiding Hip-Hop Dance

Onze oud-studenten werken in 4 verschillende gebieden: als uitvoerend danser, choreograaf, docent of als organisator van evenementen.

Zij gingen je voor: Giovani 'Dimension' Vreede, Kenzo Alvares, Sheun 'Shay' Latukolan, Senna Amarnis, Kevin 'Paradox' Oelen, Gil Gomes Leal, Tamara Robledo Oud, Wenna Wilkers, Raymond 'Baba' Ramdihal, Nina van der Zouwen, Luciano Hiwat, Jemuel 'Jeems' Barry, Giorgo Prijor, Imaury 'Kidlock' Dos Santos Moreno Horta, Joley 'Paradigm' Groeizaam en vele anderen!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: