Tweedejaars student De Dansopleiding wint danscompetitie RAW Essence

Danscompetitie RAW Essence

Tweedejaars student De Dansopleiding wint danscompetitie RAW Essence

Tweedejaars student van De Dansopleiding, Levi van der Ceelen, heeft de eerste editie van de danscompetitie van RAW Essence gewonnen. Met een weergaloze solo-act blies Levi de jury omver. Met zijn winst plaatst hij voor de grote jaarlijkse RAW Essence dancebattle in Hedon.


Op zaterdag 31 oktober lieten jongeren onder de achttien zich helemaal gaan tijdens de activiteiten van RAW Essence. Voor het eerst konden deze jonge dansers in Beatbox een masterclass volgen van de bekende choreograaf Kevin Paradox. Na de masterclass was er een eerste editie van de danscompetitie. Raw Essence is een samenwerking van Hedon en dansschool Social Dance. 


Masterclass

‘’De masterclass was een groot succes, de jonge dansers konden meteen actief bezig met choreograaf Kevin Paradox en deden veel nieuwe invloeden op. Na het actieve deel was er nog ruimschoots de tijd om de choreograaf vragen te stellen over zijn carrière en hoe het leven is als professionele danser’’ aldus Isharin van Social Dance. Voor veel jongeren was deze masterclass een fijne manier om actief iets te leren in een periode dat er voor jongeren weinig activiteiten kunnen doorgaan. 

Danscompetitie

Na de masterclass was Beatbox het decor voor de eerste editie RAW Essence competitie, een danscompetitie bestaande uit twee delen. Eerst een uur lang verschillende rondes als onderdeel van een jam. Elke ronde, in de danswereld ook wel bekend als cypher, duurde een kwartier. Per deelnemer was er een jurylid die de talentvolle dansers na afloop gerichte feedback kon geven. Zo was het naast een competitie ook voor iedereen een leerzaam evenement met feedback waar ze op door kunnen trainen. 

Levi wint de Solo Show Performance

Als afsluiter van de competitie streden zeven dansers wie de Solo Show Performance zou winnen. Een spectaculair onderdeel waar deze zeven dansers hun talent lieten zien, met vaak spectaculaire dansmoves. Winnaar van deze Solo Show performance was de zeventienjarige danser Levi van der Ceelen die niet alleen een staande ovatie kreeg maar ook lovende woorden van de jury. Shailesh Bahoran, jurylid en theatermaker was sprakeloos en noemde de act van Levi van der Ceelen adembenemend. Met deze winst plaatst Levi zich voor de grote jaarlijkse RAW Esscence dancebattle in Hedon.

Is dansen ook echt jouw passie en wil je er je beroep van maken? Dan is onze Dansopleiding iets voor jou!

 

9 november 2020
Creative College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: