Masterclass Nhung Dam voor alumni ACT

Nhung Dam

Oud-studenten van de Academie voor Theater Performance (ACT) kunnen zich opmaken voor een gezamenlijke masterclass van theatermaker Nhung Dam en toneelregisseur Koos Terpstra. Zaterdagmiddag 14 mei geven zij acte de presence op het Creative College in Utrecht. Mimespeler Fabian Santarciel de la Quintana geeft die ochtend een workshop.

Nhung Dam is actrice, theatermaker en schrijver, onder meer bekend van televisieseries als Dertigers en Flikken Maastricht, haar debuutroman ‘Duizend vaders’ en de theatervoorstelling ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’. Laatstgenoemde stuk is geregisseerd door Koos Terpstra en ze schreven ook samen de tekst. Daarnaast was Terpstra artistiek leider van verschillende theatergezelschappen en is hij als eindredacteur verbonden aan het satirische tv-programma ‘Dit was het nieuws’.

Alumni die de masterclass van Nhung en Koos willen bijwonen, wordt verzocht om zelf materiaal mee te nemen waarmee zij aan de slag willen gaan. Dit kan een theatertekst zijn, cabaret, een scène van een stuk die je aan het maken bent of een korte act. Vanwege een beperkt aantal plekken is het raadzaam om je aan te melden (voor 9 mei), bij ACT-docent Irma Sijs via @email.

Mime workshop
Voorafgaand aan de masterclass zijn in de ochtend alle ogen gericht op Fabian Santarciel de la Quintana. Hij is mimespeler en theatermaker en geeft les bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Zijn workshop vertrekt vanuit de basiselementen van mime (lichaam, ruimte, beweging) en de manier van werken als makende speler. Hoe maak je fysiek en visueel materiaal vanuit improvisaties? Tip: trek bewegingskleding aan! 

Praktische informatie
Datum: zaterdag 14 mei
Locatie: Creative College (Brandenburchdreef 20, Utrecht)
Tijdstip: workshop 10.00-12.00 uur | masterclass 13.00-17.00 uur
Zelf lunch meenemen

Sneak preview
Intussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de uitrol van een traject met diverse alumni. Drie opleidingen doen hieraan mee, te weten: de Dansopleiding, ACT en de Nederlandse Pop Academie (NPAC). Gemeente Utrecht is initiator van dit traject, mede om het belang van alumni te benadrukken. Begin september dit jaar staat er een showcase-avond gepland in De Helling, waaraan enkele oud-studenten gaan deelnemen. Dit event is specifiek voor de NPAC. Voorstellingen van ACT en DANS volgen later in 2022.

Aftermovie Nhung Dam en Koos Terpstra

26 april 2022
ROC Midden Nederland
Creative College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: