Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk, bij Creative College

Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk, bij Creative College

Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk, was maandag 12 maart te gast bij het Creative College. Ahmad is de toekomstige resident van Residenties in Utrecht. Samen met studenten van Sound design hebben ze besproken hoe hij als resident kan samenwerken met onze studenten. Het bezoek was zowel voor het Creative College als voor Ahmad heel inspirerend. Eric Holtman, directeur Creative en MID College, is lid van Residenties in Utrecht.​

Het beeld van Aeham Ahmad, spelend op de piano te midden van het puin van een straat in Yarmouk, een voorstad van Damascus, is iconisch. Het symboliseert de immense destructie in Syrië en de onbedwingbare levenskracht van mensen in weerwil van die verwoesting.

De video ging via YouTube de wereld over. Aeham Ahmad onderging hetzelfde lot als duizenden anderen: een gevaarlijke vlucht over land, over zee, de verschrikkelijke route door de Balkan, achterlating van zijn vrouw en familie De opluchting eindelijk in Duitsland aan te komen die onmiddellijk gevolgd werd door het peilloze verdriet van familie en vrienden gescheiden te zijn en zijn hele vorige leven, alles wat hem vertrouwd was te moeten missen. De 'redding' van zijn muziek is een weerkerend thema in zijn verhaal. Ahmad wordt in de media wel the pianist from the ruins genoemd. 

 

21 maart 2018
ROC Midden Nederland
Creative College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: