Drone-opleiding volgen bij Audiovisuele Productie

Drones zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In heel wat films en documentaires zien we prachtige scenes die hiermee gefilmd zijn. Denk aan Skyfall en De Nieuwe Wildernis. Vanaf februari 2018 kunnen studenten van de opleiding Audiovisuele Productie, onderdeel van het Creative College, zich specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. Verder leren ze de wet- en regelgeving.

Het keuzedeel drones kan de student Audiovisuele Productie vrij kiezen.
Gedurende een half jaar krijg je een halve dag per week les met een remote-control van een docent met het diploma ROC Light. Je oefent dan wekelijks met het vliegen. Dat begint in een sportzaal, buiten vliegen mag namelijk niet. Daarvoor heb je een vergunning nodig. Ze leren ook alles over veiligheid. Zo mag je nooit in je eentje met een drone vliegen. Er moet altijd een spotter bij zijn. Je wordt voorbereid op het examen; dat gebeurt extern. Meestal kiezen drone vliegers voor het ROC Light examen. Er zijn een paar officiële externe examenaanbieders.

Frank van Dorth, AV-docent en drone operator
“Ter voorbereiding op het keuzedeel heb ik met een aantal studenten drone opnames gemaakt bij Dierenpark Amersfoort voor het nieuwe leeuwenverblijf. Studenten mochten oefenen waarbij ik met de remote-controle bij kon sturen indien nodig.”

In de pers:

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: