Creative College Utrecht

Wil je stralen op het podium of werk je graag achter de schermen? In de creatieve sector draait het om talent en creativiteit. Daarnaast zijn doorzettingsvermogen, ondernemer­schap en techniek belangrijk. Het Creative College beschikt over uitstekende faciliteiten, professio­nele studio’s, danszalen en apparatuur. Je krijgt les van betrokken docenten uit de praktijk en werkt samen met studenten in projecten. Je onderneemt, werkt en leert in de praktijk van de entertainmentindustrie. Het Creative College heeft veel contacten in de creatieve industrie en goede stageplekken zowel in Nederland als internationaal.

Creative College biedt drone-opleiding aan

Drones zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In heel wat films en documentaires zien we prachtige scenes die hiermee gefilmd zijn. Denk aan Skyfall en De Nieuwe Wildernis. Vanaf februari 2018 kunnen studenten van de opleiding Audiovisuele Productie, onderdeel van het Creative College, zich specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. Verder leren ze de wet- en regelgeving.

Het keuzedeel drones kan de student Audiovisuele Productie vrij kiezen. Lees hier verder.

Drone gebruiken

Werken aan echte opdrachten

Op het Creative College werk je voortdurend aan echte opdrachten. Onze studenten worden geboekt door marktpartijen zoals festivals/poppodia en evenementenorganisaties. Ook werk je in (internationale) projecten samen met studenten van andere opleidingen van het Creative College. Zo bouw je tijdens je opleiding al aan een professioneel netwerk en aan de ontwikkeling van een aansprekend en breed portfolio.

Opdrachten krijg je via:

  • Creative Box, de agency van het Creative College. De Creative Box vertegenwoordigt een breed scala aan artiesten van De Dansopleiding, de Nederlandse Pop Academie en van de Academie voor Circus- en Theaterperformance.
  • Creative office, het onderwijsleerbedrijf van Evenementenorganisatie.
  • Co-creaties met relevante partijen.
Op stage bij Kunstbende

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: