Auditie Nederlandse Pop Academie (NPAC)

Procedure selectieronde

De selectieronde bestaat uit drie delen: een voorselectie, een auditieronde en de beslissing definitieve toelating.

Voorselectie
Iedereen mag meedoen met de voorselectie. Je kunt meedoen door je aan te melden. Laat ons weten met welk doel je deze opleiding wilt volgen (motivatie), wat je tot nu toe al hebt bereikt (ervaring) en hoe je van plan bent van muziek je beroep te maken (ondernemerschap). Doe dit in de vorm die het best bij jou past (schrijf een motivatiebrief of maak een filmpje van jezelf waarin je dit vertelt). Stuur je video's op naar npac@rocmn.nl.

Geef duidelijk aan voor welk hoofdvak je je aanmeldt:

  • zang 
  • gitaar 
  • basgitaar 
  • toetsen 
  • drums 
  • songwriting
  • producing / sound design
  • rap

Maak tevens een video waarin je laat zien wat je muzikale vaardigheden zijn. Je kunt iets spelen voor de camera, maar je mag ook bestaande beelden van liveoptredens of videoclips laten zien. Stuur als producer/sounddesigner ook twee tracks mee. Op basis van de filmpjes (en tracks) wordt de eerste selectie gemaakt. Als je geselecteerd bent, nodigen we je uit voor de auditieronde.

Auditieronde 1
Tijdens de auditie laat je twee zelfgekozen nummers horen en ga je in gesprek over je motivatie met onze docenten. Ook krijg je een groepsopdracht met andere kandidaten. Na de auditieronde krijg je meteen te horen of je aangenomen bent. Ben je niet meteen aangenomen, dan kun je nog worden uitgenodigd voor een tweede auditieronde.

Auditieronde 2
Word je uitgenodigd voor een tweede auditie, dan krijg je nog een laatste kans om te bewijzen dat je geschikt bent voor de opleiding. We testen je dan op vaardigheden waar je tijdens de eerste auditie minder goed op hebt gescoord.

Data auditie (Hoofdvak: zang/gitaar/basgitaar/toetsen/drums/songwriting)
Vrijdag 16-02-2018
Vrijdag 23-03-2018
Vrijdag 01-06-2018

Data auditie (Hoofdvak: producing/sound design/rap)
Maandag 12-02-2018
Maandag 19-03-2018
Maandag 28-05-2018

Selectie
Voorselectie: stuur je video's op naar npac@rocmn.nl.

Heb je vragen over bovenstaande bel ons op (030) 754 17 00.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: