De Dansopleiding (bol, mbo)

Het beroep

Inleiding 

LET OP! Vooraf vindt er een selectie plaats.

Dansen is je passie. En je wilt van je passie je beroep maken. Tijdens De Dansopleiding leer je hoe je als ondernemer aan de slag kunt met (urban) dance. Bijvoorbeeld met het organiseren van dance producties, lesgeven aan verschillende doelgroepen of uiteenlopende opdrachten verwerven als uitvoerend danser. Je bent in onze studio's veel bezig met de praktijk en leert natuurlijk ook de theorie die je nodig hebt om een succesvol ondernemer te worden in de dance-scene. Onze docenten werken in de praktijk.

Iets voor mij? 

Urban dance zit in je bloed. Daarom wil je professioneel met dance aan de slag. In De Dansopleiding krijg je alle ruimte om je talent te ontwikkelen  en leer je de zakelijke kanten van het vak goed kennen. Spreekt dit je aan? Dan is de Dansopleiding echt iets voor jou!

Jouw opleiding

Hoe ziet de opleiding er uit? 

Met De Dansopleiding word je in drie jaar zelfstandig ondernemer in de dans. Je krijgt o.a. les van gastdocenten en gastchoreografen die nationaal en/of internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk. In onze unieke huisvesting vind je een ideale leeromgeving. Je hebt les op de Brandenburchdreef 20 in Utrecht, de perfecte plek om je netwerk als danser op te bouwen en uit te breiden. Je lesweek is een goede mix van theorie en praktijk.

Wat leer je? 

Je krijgt van ons de ruimte om te werken met de urban dansstijlen die het beste bij jou passen. Bij De Dansopleiding leer je:

  • je werkzaamheden goed organiseren en coördineren 
  • bedenken, repeteren en uitvoeren van dansproducties in groepsverband 
  • lesgeven aan uiteenlopende doelgroepen
  • ondernemen, zoals het verwerven van opdrachten en optredens, het vergroten van je netwerk en omgaan met wet –en regelgeving (belastingen, arbeidsvoorwaarden, subsidies, etc)
  • theorievakken waaronder anatomie, voedingsleer, blessurepreventie, dansgeschiedenis, en sociale vaardigheden 
  • generieke vakken zoals Engels, Nederlands en rekenen.
Stage 

Stage is heel belangrijk tijdens je opleiding. Je leert de praktijk pas goed kennen als je meedraait in een echt bedrijf. Daarom loop je gedurende de opleiding een paar weken stage. De school begeleidt je in de stage om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je toekomstige beroep.

Afronding 
Diploma
Na je opleiding 

Veel studenten die klaar zijn met De Dansopleiding gaan werken als dance-ondernemer. Bijvoorbeeld met het organiseren van dance-events of succesvol aan de slag gaan met hun eigen dance-carrière of die van anderen. Je kunt er ook voor kiezen om verder te leren op een hbo-opleiding, zoals de verschillende dansacademies. Ben je iemand die graag organiseert of zakelijk bezig is? Dan zijn de HKU-opleidingen Cultuur en Economie, Music management en Music Entertainment voor jou geschikte vervolgopleidingen.

Leslocatie(s) 
Brandenburchdreef 20
3562 CS Utrecht
(030) 754 17 00

In het kort

Kosten 

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2014-2015: € 1.118,-.

Crebo nr. 
90031
Leerweg 
BOL
Niveau 
Niveau 4 Middenkaderopleiding
Duur 
3 jaar
Toelatingseisen 

- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
- Overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4;
- Diploma op mbo-niveau 3.

Let op: doe op tijd mee aan de selectie. Voor de eerste selectieronde stuur je je video (en motivatie) op vóór 15 december. Voor de tweede selectieronde stuur je je video (en motivatie) op voor 1 mei.  Lees de procedure op onze website goed door.

ROC Midden Nederland wil net na aanvang van De Dansopleiding je lichamelijke conditie hebben vastgesteld. Een sportarts van SMA (Sport Medisch Adviescentrum) te Utrecht neemt een verplichte medische keuring met ECG bij je af.  Je krijgt via SMA een uitnodiging voor deze keuring, waarvoor je voorafgaand een digitale vragenlijst moet invullen.
De kosten zijn voor eigen rekening en bedragen €105. Dit bedrag moet je ter plekke betalen.
Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de medische keuring waarschijnlijk declareren bij je zorgverzekeraar.
 

Luister met BrowseAloud